İyi CV Nasıl Hazırlanır? CV Hazırlama Tüyoları

Üniversite bittikten sonra ya da yeni bir iş arama sürecine girildiğinde ilk yapılacak şey iyi bir CV hazırlamaktır. Bugüne kadarki deneyimlerinizin, yeteneklerinizin ve eğitiminizin yer aldığı bir özgeçmiş ile başvuracağınız işler için kendinize daha fazla şans yaratabilirsiniz. Peki iyi CV nasıl hazırlanır?

İşte Cv hazırlama tüyoları.

Öncelikle CV hazırlarken mutlaka bir fotoğraf eklemenizde fayda var. Bu fotoğrafsız CV’ler genellikle değerlendirilmez. Birçok şirket dış görünüşe de önem verdiği ve genellikle prezantabl kişiler aradığı için bir fotoğrafınızın olması şansınızı arttırabilirsiniz.

Bir CV ne kadar kabarıksa o kadar iyidir klişesine aldanmayın. CV’nizin 2 sayfayı geçmemesine özen gösterin. Akademik bir kariyeriniz olmadığı sürece sayfalarca deneyimlerinizi yazmanız doğru değildir. Deneyiminiz çok olsa bile şık bir düzenlemeyle 2 sayfayı geçmeyecek şekilde yazmanızda fayda var.

CV hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri de imla hatası yapmamaktır. İmla hatası olan CV’ler iş veren tarafından özensiz olarak kabul edilir. Özensiz bir CV hazırlayan kişi, iş için de uygun biri sayılmaz. Bunun için imla hatası yapamamaya özen göstermelisiniz.

Deneyimlerinizin ardından mutlaka kariyer hedefinizi de özgeçmişinize ekleyin. Çok fazla hayalci gibi görünseniz bile bunu mutlaka yapın. Çünkü hedefiniz ne kadar büyük olursa özgüveniniz de o kadar büyük olur. Özgüvenli adaylar işverenin gözünde her zaman ön plandadır.

Farklı bir CV yazmak uğruna temel düzenden sapmayın. İletişim bilgilerinizi, adresinizi, telefonunuzu klasik CV formatlarına uygun olarak yazmayı ihmal etmeyin.

Hangi şirkete başvuruyorsanız o işi neden istediğinize ve yapabileceklerinize dair bir ön yazı mutlaka yazmalısınız. Bu CV’nize ek olarak yapılması gereken bir kısım. Yazacağınız kısa bir ön yazı binlerce aday arasından öne geçmenizi sağlayabilir.

Katıldığınız seminerler, mesleki eğitimler, stajlar ve referans kısmı da bir CV’de mutlaka yer alması gereken kısımlardan biri. Bu kısmı da kesinlikle atlamamalı ve tarihleri ile birlikte mutlaka özgeçmişinize eklemelisiniz.

Sonuç itibariyle hazırladığınız özgeçmişiniz, sizin kim olduğunuzu, neler yaptığınızı, neler yapmak istediğinizi ve neden sizinle çalışmak isteyeceklerini anlatan bir yazı olmalı.

 

Damla Akar

İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Mezunu olsa da gönlünü yazarlığa kaptırmış, büyümeyi kabul etmeyen ve çocuk ruhundan vazgeçmeyen, edebiyata ve müziğe tutkun, aktif bir sosyal medya kullanıcısıdır bizim Damlamız!

No Comments Yet

Leave a Reply