Bağışıklığınızı Kuvvetlendirecek 10 Doğal Antibiyotik

Vücudumuzdaki bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için sıklıkla antibiyotik kullanırız. Çeşitli hastalıkların çaresi gen

ellikle antibiyotiklerdir. Soğuk algınlığından kulak enfeksiyonlarına kadar pek çok hastalığa çare olan ilaçlar aynı zamanda aşırı kullanımla birlikte birçok soruna da neden olabiliyor. Bu açıdan doğal antibiyotik tercih ederek hem kendinizi hastalıklara karşı koruyabilirsiniz hem de ilaçların yan etkilerine maruz kalmamış olursunuz. Hem sizin hem de çocuklarınızın sağlığı için doğal antibiyotik sayılan bu besinleri tüketmek oldukça faydalıdır.

Peki nedir bu doğal antibiyotikler?

Sarımsak

https://www.gidahatti.com/wp-content/uploads/2018/01/sarimsak-kokusu.jpg

İçeriğinde bol miktarda mineral ve vitamin bulunan sarımsak, en bilinen doğal antibiyotik besinlerden biridir. Günlük olarak 2-3 sarımsak yutabilir ya da yemeklerinizde bolca kullanabilirsiniz.

Bal

http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2017/02/880bal.jpg

Antiseptik, antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklerinin yanı sıra aynı zaman doğal antibiyotik olan bal günlük olarak mutlaka tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Eğer tarçın ve balı karıştırarak günde bir kez yerseniz bağışıklık sisteminiz güçlenir.

Kekik Yağı

https://faydasivar.com/wp-content/uploads/kekik-yagi.jpg

Bakterilerle savaşmaya yarayan kekik yağı vücuttaki enfeksiyonu azaltmak için birebirdir. Ağrı giderici ve parazit öldürücü olmasıyla da iyi bir doğal antibiyotiktir. Solunum yolu enfeksiyonları için kaynar suya damlatarak soluyabilirsiniz.

Turp

https://korpor.azureedge.net/thumbs/0007289_turp.jpeg

C vitamini ve iyot yönünden zengin olan turp da bitkisel antibiyotiklerden biridir. Bronşları temizlemek, böbrek kumu ve taşını temizlemek gibi faydaları vardır.

Zerdeçal

http://icdn.posta.com.tr/mnresize/844/475/images/16×9/2017/12/18/8540926.jpg

Birçok hastalığa iyi gelen zerdeçal, hem bakterilerden korur hem de bağışıklığı kuvvetlendirir. Bal ve zerdeçalı karıştırarak günlük olarak tüketebilirsiniz.

Ekinezya

http://blog.aktardiyari.com/wp-content/uploads/2016/10/ekinezya-faydalar%C4%B1.jpg

Enfeksiyonlarla savaşmak için günde 2 bardak ekinezya çayı tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra egzema ya da sedef hastalığı tedavisinde de etkilidir.

Zencefil

https://blog.juico.com.tr/content/images/2017/03/zencefil_yayari.jpg

Solunum yolu enfeksiyonlarına çok iyi gelen bir doğal antibiyotik olan zencefili, çay olarak tüketebilirsiniz.

Acı Biber

http://sonsoz.com.tr/wp-content/uploads/2017/01/%C3%A7ok-ac%C4%B1-biber-yemenin-zarar%C4%B1-var-m%C4%B1.jpg

Mikropları öldüren, bağışıklığı kuvvetlendiren acı biberi yemeklerinizde tüketerek hastalıklara karşı savaşabilirsiniz.

Ispanak

http://www.kalbimdekipatiler.com/wp-content/uploads/2016/04/ispanak-1.jpg

Protein ve demir bakımından son derece zengin olan ıspanak da doğal antibiyotiklerden biridir. Ayrıca içeriğinde bol miktarda lif bulunması da beslenme açısından son derece faydalıdır. Kemikleri  ve dişleri sağlamlaştırır, kan dolaşımını hızlandırır ve de karaciğeri temizleme özelliği vardır.

Enginar

https://cdn.yemek.com/mncrop/940/625/uploads/2015/03/enginar-tarifi.jpg

Kalp ritmini düzene sokan, karaciğeri yenileyen enginar aynı zamanda vücuttaki zehirli toksinleri atarak dinç kalmanıza yardımcı olur.

 

Damla Akar

İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Mezunu olsa da gönlünü yazarlığa kaptırmış, büyümeyi kabul etmeyen ve çocuk ruhundan vazgeçmeyen, edebiyata ve müziğe tutkun, aktif bir sosyal medya kullanıcısıdır bizim Damlamız!

No Comments Yet

Leave a Reply