Yüksek Belli Bikini: 2014 Plaj Modası

Tarih tekerrürden ibarettir demiş Konfüçyüs. Bu sözüyle günümüzdeki modayı bile öngörmüş diyebiliriz. 1940’lardan 1990’ların başına kadar plaj modasının vazgeçilmezi olan yüksek belli bikini yeniden plajlara dönüyor. Kıvrımlı hatlara sahip kadınların kurtarıcısı olan yüksek belli pantolonlar, etekler derken geçmişi günümüze uyarlayıp yeniden yaşıyoruz. Bence vatkaların geri dönmesi an meselesi.

yüksek bel bikini (22)

Eskiye özlem duyanların, aynı zamanda günümüz modasının sıkı takipçilerinin dolaplarından eksik etmeyeceği bu parçalarla vintage trendini yakalamak mümkün. Annelerimizin hatta anneannelerimizin eski sadıklarına göz atmanın vakti geldi de geçiyor bile. Geçmişe dönüşün son yıllarda ne kadar hızlı olduğu düşünülürse yüksek belli bikinilerin tekrar ortaya çıkması hiç de şaşırtıcı değil.

yüksek bel bikini (2)

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük idollerinden biri olan Marilyn Monroe’nun resimlerinden bir çoğumuz yüksek belli bikinilere aşinayız. Çoğu filminde ve resminde Merilyn’i yüksek belli bikinilerle görmek mümkün. Eski zaman kadınlarının kıvrımlı hatlarıyla yüksek belli bikinilerin birleştiği noktada ortaya çıkan eşsiz görüntüyü bu yaz plajlarda çok sık göreceğe benziyoruz.

yüksek bel bikini (14)

Geçmişten farklı olarak daha canlı, renkli, eğlenceli tasarımlarla buluşan yüksek belli bikiniler karın bölgesindeki fazlalıkları toparladığı ya da bel kıvrımını ortaya çıkarttığı için tercih edilebilir. Bu bikinilerin kıvrımlı hatlara sahip olanlarda daha güzel duracağı bile söylenebilir. Saç bantları, büyük küpeler ve gözlüklerle yüksek belli bikinileri kombinlemek mümkün.

yüksek bel bikini (18)

Yüksek belli bikinilerin tercih edilmemesine neden olacak şey ise güneş yanıkları olabilir. Güneşten uzak durulmadığında mayokinide olduğu gibi yüksek belli bikinilerde de komik güneş yanıkları kaçınılmaz olacaktır. Bronz bir ciltten hoşlanmayanların ve ya plaj partilerinde kullanmak isteyenlerin tercih edebileceği bir model.

yüksek bel bikini 2

Yüksek belli bikiniler 2014 yazının baş rolü olacak gibi gözüküyor. Sizde kendinize uygun bikiniyi seçmek isterseniz işte size biraz öneri:

[imagebrowser id=257]
Ece X.

Merhaba! Ben Ece, Marmara Üniversitesi İşetme mezunuyum. Deneyimlerimi ve bilgilerimi paylaşmak en büyük tutkum. Yazılı olarak buradan, izlemek isterseniz eğer beni Youtube kanalımdan takip edebilirsiniz. Mutlu Kalın!

No Comments Yet

Leave a Reply