2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi

Hazır festivaller ve konserler için kombin önerileri yazmışken bu yaz gerçekleşecek konserler ve festivallerden bahsetmek istedim. Bu yazıdan sonra Festival Kombinleri ve Öneriler yazısını okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi

İlk olarak 16 Haziran – 18 Haziran tarihlerinde Harbiye Açık Hava’da gerçekleşecek olan açık hava konserleri yaza güzel bir başlangıç yapmayı sağlayacak gibi gözüküyor. 16 Haziran’da Gülşen ile başlayacak olan konserler 17 Haziran Serdar Ortaç ile devam edip 18 Haziran’da Yalın konseriyle son bulacak. Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinin bir arada bulunduğu bu Konser serisi ilgi çekecek gibi duruyor. Özellikle romantik müziklerini sıkça duyduğumuz Yalın, boğazın romantik havasıyla çok güzel olacaktır.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 2

19 Haziran – 25 Eylül süresince gerçekleşecek olan Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak. Konser takvimi ise şu şekilde:
19 Haziran Perşembe: MFÖ
20 Haziran Cuma: Sıla
21 Haziran Cumartesi: Zülfü Livaneli
22 Haziran Pazar: Anadolu Ateşi
23 Haziran Pazartesi: Güldür Güldür
24 Haziran Salı: Sertab Erener
25 Haziran Çarşamba: Erol Evgin
26 Haziran Perşembe: Kenan Doğulu
3 Temmuz Perşembe: Kardeş Türküler Sahnesi’nde Sezen Aksu – Ara Dinkjian
18 Temmuz Cuma: Selçuk Balcı
19 Temmuz Cumartesi: Nilüfer
20 Eylül Cumartesi: İlhan İrem
25 Eylül Perşembe: Ziynet Sali – Despina Vandi

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 3

21 Haziran’da geçen sene açılan ve büyük ilgi gören Suma Beach’te düzenlenecek Minipax Festival bir çok Dj’in set başında olmasıyla, deniz, kum ve güneş muhteşem üçlüsüne, dördüncü olarak mükemmel uyum sağlayacaktır. Çeşme, Bodrum gibi en favori Beach Clup’lerin bulunduğu yerlerle başa baş giden Suma Beach bu sezon da ünvanını elinden bırakmayacak gibi duruyor. İstanbul’dan uzaklaşamayan gençlerin kurtarıcısı Suma Beach Kilyos 21 Haziran’da Dj’leriyle sizi bekliyor.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 4

22 Haziran’da BirGün Gazetesinin katkılarıyla düzenlenecek olan BirGün’lük Festival’de Selda Bağcan, Yeni Türkü, Feridun Düzağaç, Aylin Aslım, Harun Tekin, Erkan Oğur, İsmail H. Demircioğlu, Luxus, Bajar, Fırat Tanış, Büyük Ev Ablukada, Hüsnü Arkan, Birsen Tezer yer alacak. Kapılarını sabah saat 11’de açacak olan BirGün’lük Festival alternatif müzik sevenler için güzel bir seçenek. Gece geç saatlere kadar sürecek olan bu festival’de gün boyu müzik ziyafeti sizinle olacak. Festival LifePark’ta gerçekleşecek.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 5

27 Haziran Cuma gecesi dünya çapında on beş milyon albüm satışı ile dans müziğinin 1 numaralı ismi olan Fransız DJ ve prodüktör David Guetta, KüçükÇiftlik Park’ta İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Bir çok ünlü yıldızla yaptığı şarkılarla kariyerinde emin adımlarla ilerleyen David Guetta’nın muhteşem gösterisini kaçırmak istemeyeceksiniz. Dans müziklerinin ilahı olarak kabul edilen Guetta’nın konserinde ayaklarınızın yerden kesilmesine hazır olun.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 6

13 Temmuz’da Metallica Küçükçiftlik Park’ta. Metal müziğin babası bu yaz da İstanbul’da. Gidenin bir kez daha gitmek istediği konserler arasında yer alan, metal müzik ile bütünleşmemiş hayatları bile içine alabilen Metallica bu yaz herkesin kulaklarının pasını silmeye geliyor. Biletleri şimdiden tükenmek üzere olan biletleri almak için acele edin.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 7

15 Temmuz Neil Young KüçükÇiftlik Park’ta. Rock müziğin önemli isimlerinden olan Neil Young ilk İstanbul konseri için geliyor. Büyük bir heycanla duyurulan konser haberi aynı şekilde büyük bir heyecanla karşılandı. Yüzlerce seveniyle ilk defa buluşacak Neil Young konserini kaçırmamak gerekiyor.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 8

5-6-7 Ağustos’ta İstanbul Sarıyer Life Park’ta gerçekleşecek olan Isle of Dreams elektronik müzik sevenler için bu yazın en güzel haberi. Avicii, Ingrosso, Afrojack, Axwell, Steve Aoki, Alesso, Paul Oakenfold ve daha fazlasını ağırlayacak olan bu Festival için kombine bilet şart. 1 günün bile kaçırmak istemeyeceğiniz bir festival olacak gibi.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 9

4 Temmuz’da Harbiye Açıkhava Sahnesi’de dünyanın en büyük müzik duayenlerinden biri yer alacak Goran Bregovic için ön satışlar sona erdi bile. 7’den 70’e herkesi etkilemeyi başaran müziği sayesinde geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Bregovic konserinde bir süpriz yapıp Sezen Aksu ve ya Candan Erçetin’le çıkabilir benden söylemesi.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 10

31 Temmuz’da bu yaz Metal müziğe doymak isteyenler için Metal’in efsanesini İstanbul’da dinleyeceğiz. Dream Theater Gold’N Strings kapsamında KüçükÇiftlik Park’a geliyor. Metal müzik sevenler için bu yaz kaçırmak istemeyecekleri konserlerle dolu.

2014 Yaz Konser ve Festival Takvimi 11

16 Eylül’de yaz sezonunun en kapanışı ve en büyüğü gerçekleşecek. İTÜ Stadyum’unda gerçekleşecek olan Lady Gaga konseri için şimdiden bilet almak gerekiyor. Dünyanın en güzel sahne şovlarından birini yapan Gaga’yı canlı izlemek için en güzel fırsatlardan biri. Böyle bir dünya devi İstanbul’a kadar gelmişken gitmemek olmaz değil mi?

Bu yaz için büyük olan konser ve festival takvimi bu şekildeydi. Yazınız müzikle dolsun, ruhunuz müziğe doysun.

Ece X.

Merhaba! Ben Ece, Marmara Üniversitesi İşetme mezunuyum. Deneyimlerimi ve bilgilerimi paylaşmak en büyük tutkum. Yazılı olarak buradan, izlemek isterseniz eğer beni Youtube kanalımdan takip edebilirsiniz. Mutlu Kalın!

1 Comment

Leave a Reply