2018 Sevgililer Günü Menüsü İçin Fikirler

Şubat yaklaşırken sevgililer günü sürprizi hazırlıkları da başladı. Hediye seçmek, aktivite planı yapmak ve harika bir akşam yemeği hazırlamak için kolları sıvadıysanız sizin için harika bir sevgililer günü menüsü hazırladık. 2018 sevgililer günü için akıllardan silinmeyecek harika bir sofra hazırlamak istiyorsanız bu menüye göz atabilirsiniz.

İşte Tadı Damağınızda Kalacak Sevgililer Günü Menüsü

Domates Çorbası

https://blog.n11.com/yemek/bugun-ne-pisirsem/romantik-aksam-yemegi

Hem lezzetli hem de rengiyle sevgililer günü sofrasına en çok uyan çorbalardan biri hiç kuşkusuz domates çorbası. Kırmızı ağırlıklı bir sofra hazırlayacaksanız bu çorba harika bir seçim. Bir de kalp şeklinde ekmek ya da kalp şeklinde serpilmiş kaşar peyniri tercih ederseniz hem göze hem de damağa hitap eden bir çorbaya imza atabilirsiniz.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

http://www.buldumbuldum.com/blog/annelerin-her-altin-gununde-yaptigi-klasik-yemekler.html/

El emeği gerektiren yaprak sarması en çok da sevgililer gününe yakışır. İnce ince sardığınız ve lezzetiyle büyüleyen yaprak sarmasını sevgilinizin en sevdiği şekilde yapabilir ve masanızı süsleyebilirsiniz.

Mini Pideler

http://ebadesignshop.blogspot.com.tr/2013/02/sevgililer-gunu-bahane-yemekler-sahane.html

Pideyi kim sevmez! Sevgiliniz de pidelere bayılıyorsa hamurunu kalp şeklinde yaptığınız mini pideleri sofranıza katabilirsiniz. Et sevenler için ayrı, sebze sevenler için ayrı pideler yapılabilir.

Çoban Salata

https://hayaletrestaurant.com/urun/coban-salata

Ana yemeğe eşlik edecek en güzel salatalardan biri de çoban salatadır.

Fırında Sebzeli Tavuk

https://blog.n11.com/yemek/bugun-ne-pisirsem/firinda-sebzeli-tavuk-tarifi

Menüde ana yemek olarak mutlaka tavuk ya da et olmalı. Eğer sevgiliniz vejetaryen değilse bu muazzam fırında sebzeli tavuğu tercih edebilirsiniz.

Pirinç Pilavı

http://www.acyeisitye.com/pirinc-pilavi

Tavuğun yanına en çok yakışan yemek hiç kuşkusuz pirinç pilavıdır. Şehriyeli, tereyağlı, dumanı üstünde bir pilav özel bir sofraya oldukça yakışacaktır.

Çikolatalı Sufle

http://sosyobaz.com/damaklara-senlik-kolay-cikolatali-sufle-tarifi

Hem yapımı son derece pratik hem de lezzeti yüksek sufle, sevgililer günü menüsü için en ideal tatlılardan biri. Bir de görsel açıdan temaya uyması için çilek ile süslerseniz eksiksiz bir sofra hazırlamış olursunuz.

Kalpli Sevgililer Günü Kurabiyesi

https://onedio.com/haber/sevgilinize-sevginizi-en-guzel-gosterebileceginiz-11-sevgililer-gunu-kurabiyesi-755586

Tatlıya ek olarak içki ya da kahve yanında yenebilecek harika sevgililer günü kurabiyesi de yapabilirsiniz. Kalp şeklindeki bu kurabiyeler sevgilinizin hem damak tadına hem de kalbine hitap edecek.

 

Bu menüyü sevgililer gününe uygun masa düzeni ile birlikte sunarsanız muazzam bir romantik akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Damla Akar

İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Mezunu olsa da gönlünü yazarlığa kaptırmış, büyümeyi kabul etmeyen ve çocuk ruhundan vazgeçmeyen, edebiyata ve müziğe tutkun, aktif bir sosyal medya kullanıcısıdır bizim Damlamız!

No Comments Yet

Leave a Reply