2018 Tiyatro Sezonu Bitmeden Görmeniz Gereken 7 Oyun

2018 tiyatro sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Siz de hafta sonunuzu en iyi şekilde değerlendirmek için sevdiklerinizle birlikte tiyatro oyunu izlemeye gidebilirsiniz. İstanbul’da yaşıyorsanız harika oyunları görme fırsatınız var. İşte 2018 tiyatro sezonu içinde yer alan harika oyunlar.

Karıncalar – Bir Savaş Vardı

http://tiyatrogunlugu.com/karincalar-bir-savas-vardi-tiyatro-oyunu/

Yazan: John Steinback, Boris Vian

Yönetmen: Ergun Üğlü

Oyuncu: Mert Turak

Konu: “Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaşta firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanırken ayağı bir mayına kilitlenir. İşgal için gittiği topraklarda kendine esir olan asker, hayatta kalabilmek için, topuğunu mayından ayırmamak zorundadır. “Burada ne kadar kalırım, bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa, artık ben seni bekliyorum!..”

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin

http://newsanat.com/murat-mahmutyazicioglu-imzali-sen-istanbuldan-daha-guzelsin-toy-istanbulda–5042

Yazan/ Yöneten: Murat Mahmutyazıcıoğlu
Oyuncular: Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Melis Öz

Konu: “Bir aileden üç kuşak kadının sürekli değişen ve yükselen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemedikleri ve iç seslerinden oluşan bir dertlenme, arkada İstanbul. Kendilerine bir adım mesafeden anlattıkları elli senelik bir hikaye. “

Martı

http://www.zorlupsm.com/tr/etkinlik/sahne-sanatlari/tiyatro/21-istanbul-tiyatro-festivali-marti

Yazan: Anton Çehov
Yöneten: Serdar Biliş

Oynayanlar: Boran Kuzum, Ecem Uzun, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Kayhan Açıkgöz, Serdar Orçin, Sevil Akı, Şerif Erol, Tilbe Saran, Yasin Bardakçı, Cem Cücenoğlu

Bir Baba Hamlet

http://www.istanbul.net.tr/etkinlik/tiyatro/bir-baba-hamlet/89907/14

Yazan:  Sebastian Seidel

Yöneten:  Emrah Eren

Oyuncular: Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu

Kafkas Tebeşir Dairesi

https://www.haberler.com/kafkas-tebesir-dairesi-oyunu-kartal-da-sahnelendi-8890239-haberi/

Yazan: Bertolt Brecht
Yöneten: Ümit Aydoğdu
Oynayanlar: Baransel Gürsoy, Deniz Özmen, Ediz Akşehir, Esra Şengülalp, Gökhan Azlağ, Pelin Bölükbaş, Rana Büyükyılmaz, Serdar Akülker

Konu: “Kafkas Tebeşir Dairesi, Alman tiyatro yazarı ve epik tiyatronun kurucusu Bertolt Brecht’in 1944 yılında kaleme aldığı, iyilik, dürüstlük, özveri, adalet gibi evrensel insanlık değerlerini, emek- mülkiyet ilişkisini sorgulayan/sorgulatan çarpıcı bir başyapıt.”

Hiç Kimsenin Öyküsü

https://odatv.com/insanlik-tarihine-uzaktan-bakabilseydik-0711171200.html

Yazan: Erdi Mamikoğlu
Yöneten: Dilek Güven
Oyuncular: Anıl Kır/ Ertunç Uygun

He-go

http://kumbaraci50.com/he-go-altidan-sonra-tiyatro/

Yazan: Halil Babür

Yöneten: Yiğit Sertdemir

Oynayanlar: Alican Yücesoy, Ayşegül Uraz, Halil Babür

Konusu: “Çetin milyonlarca izlenmiş bir filmin ana karakteri olan süper kahraman He-go’yu canlandırmıştır.  Hemen herkesin He-go olarak tanıdığı Çetin, kendini izole ettiği evinde, yurt dışından gelen bir teklifle yeni rolüne hazırlanmaktadır. Evin yerleşiklerinden, eski karısı Saffet’e inat, evine bir hayranını misafir edeceğini duyurarak prova sürecini hızlandırmak ister. Piyango Ersin’e vurmuştur. Çetin, Saffet ve Ersin arasındaki bu tuhaf karşılaşma, gerçek bir tanışmaya dönüşür.”

 

Damla Akar

İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Mezunu olsa da gönlünü yazarlığa kaptırmış, büyümeyi kabul etmeyen ve çocuk ruhundan vazgeçmeyen, edebiyata ve müziğe tutkun, aktif bir sosyal medya kullanıcısıdır bizim Damlamız!

2 Comments

Leave a Reply